Civil szervezetek – Liget Műhely Alapítvány

Szervezet neve
Liget Műhely Alapítvány
Nyilvántartási szám
01-01-0001889
Képviselő
Horgas Judit
Képviselő tisztsége
oktatási programvezető
Működési tématerület
Környezetvédelem, Oktatás, Ökológia, Művészet
Weboldal
http://ligetmuhely.com
A szervezet tevékenysége
Az ökológiai kultúra teremtésének és terjesztésének megvalósításához megfelelő háttér biztosítása.
Közhasznú alapítványunk folyóiratok, könyvek kiadásával és oktatással foglalkozik. Megjelenteti a havi Liget folyóiratot, amely 2015-től online formában jelenik meg. Évente 6-8 hagyományos és e-könyvet adunk ki, e-könyveink ingyenesen letölthetők. A Szitakötő gyerekfolyóiratra alapozó oktatási programban hazai és határon túli diákok és pedagógusok vesznek részt. Fő célja a művészeti és a környezeti nevelés komplex oktatása, az olvasás népszerűsítése, a pedagógusok módszertani fejlesztése.
Szaklektoraink, az alapítvány kuratóriumának tagjai, szerkesztőink önkéntesként dolgoznak. 120 fős pedagógushálózatunk önkéntesekből áll. Tíz bázisiskolánkban mentorhálózatunk pedagógus tagjai a programban kiemelt feladatokat végeznek.
Folyamatosan keressük és építjük a kapcsolatokat más civil szervezetekkel, részt veszünk csoportos szervezeti fejlesztésekben, civil oktatási kezdeményezésekben. Együttműködünk számos oktatási intézménnyel, rendszeresen kiadványokkal támogatunk tanulmányi versenyeket, halmozottan hátrányos települések intézményeit, a civil szféra által szervezett jótékonysági kezdeményezéseket.